Producent
Cena
-
od
do
EMULGATORY, STAUFFER CLYDE E.
STAUFFER CLYDE E., WNT, 2001, 9788320426618
- aktywność powierzchniowa- tworzenie i stabilizacja emulsji- mikroemulsje- formy krystaliczne tłuszczów i emulgatorów- mezofazy i ich znaczenie w odniesieniu do żywności- regulacje prawne dotyczące zastosowania emulgatorów w żywności obowiązujące w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Unii...
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
MIĘSO I PRZETWORY DROBIOWE, PRACA ZBIOROWA
PRACA ZBIOROWA, WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN, 2019, 9788301200435
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę zwrócono na bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiowych...
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
ODROCZONY ROZROST
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN, 2014, 9788301180034
Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia? Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów? Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań...
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA Z ZADANIAMI
GAJDA ROBERT, KOŁODZIEJCZYK ANNA, MEDPHARM, 2018, 9788378461104
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych. Książka została podzielona na pięć głównych części: energia i składniki pokarmowe, żywność- wartość...
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA MIĘSA, OLSZEWSKI ADAM
OLSZEWSKI ADAM, WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN, 2019, 9788301194123
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze...
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin